Van 3D naar 5D: Ontsnappen uit de matrix

by | May 8, 2023 | Bewustzijnsontwikkeling | 0 comments

Misschien heb je er weleens van gehoord. Termen als 3D, 4D en 5D. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk? En hoe kunnen je ontsnappen uit de matrix? Dit artikel legt het uit en vertelt je over hoe je kunt bewegen van een 3D naar 5D bewustzijn.

  • 3D is de waarneming van onze fysieke realiteit, ook wel onze drie dimensionale fysieke werkelijkheid met hoogte, diepte en breedte. Als ons bewustzijn vanuit hier opereert, ligt onze focus geheel op de vervulling van onze menselijke behoeften en leven wij enkel vanuit het perspectief van een fysieke werkelijkheid.

  • 4D is de wereld waarbij we ‘’ervaren’’ voorbij onze ruimte en tijd, ook wel de energetische en astrale wereld. Wanneer we in 4D stappen gaan we energie voelen, onze ziel ervaren, vorige levens herinneren, worden we ons bewust van diverse tijdlijnen waar we op kunnen zitten en nog veel meer. In 4D gaat een magische wereld open, zowel één van donker als van licht, afhankelijk van onze kwetsbare punten en talenten weerspiegelt de astrale wereld onze goddelijke kanten, maar zien we ook waar onze tekortkomingen nog liggen. Onze focus ligt op het vinden van wie we werkelijk zijn en wat we hier te doen hebben. Wanneer we in 4D bewustzijn leven, zijn we dus nog niet volledig geïncarneerd in onze licht energie en hebben we nog een weg door het doolhof van verschillende astrale velden te vinden naar een frequentie waarin we onze ziel volledig belichamen.

  • 5D is de wereld die we betreden wanneer wij volledig onze ziel op aarde geïncarneerd hebben. We leven dan vanuit de realisatie dat wij eeuwig en goddelijk zijn. Wanneer wij een bepaald stadium in onze spirituele groei hebben bereikt en wij ons volledig onthecht hebben uit de illusionaire velden die onze ziel gevangen houden in een lagere trilling, belanden wij in het vijf-dimensionale bewustzijn. Op dit bewustzijnsniveau worden we niet of nauwelijks beïnvloed door negatieve energieën om ons heen en weten we wie we zijn als ziel. Deze staat wordt ook wel verlichting genoemd. Wanneer wij leven vanuit 5D zijn wij volledig dienstbaar aan onze zielsmissie op aarde en helpt de kosmos ons deze te vervullen.

 

3D: DE FYSIEKE REALITEIT

Wanneer mensen volledig vanuit hun onbewuste leven en daarnaast leven in een lage trilling, zou je kunnen zeggen dat deze mensen leven in 3D. Ze zijn dan verbonden met de aardse matrix en gefocust op hun geluk vinden in de fysieke realiteit. Ze zijn dan niet gefocust op het contact versterken met hun ziel en zijn meestal niet actief bezig met hun oorspronkelijke energie op aarde realiseren.

Dit is geen probleem, en kan zelfs een prachtig rijk leven zijn, mits deze wordt geleefd vanuit de juiste morele waarde en daarbij passende levenswijze. Wanneer men echter verzand in overmatige focus op consumptie, seksualiteit, het vinden van erkenning en dus eigenlijk het leven vanuit een energie van tekort in de basisbehoefte, dan wordt de schaduw van het 3D bewustzijnsveld zichtbaar.

Omdat wij nu op een 4D aarde leven, een aarde in de overgang, betekent dit dat als men enkel bewust is van de fysieke 3D wereld, deze mensen geen bewustzijn hebben over de astrale wereld die wel invloed op hen heeft. Deze mensen kunnen dan afhankelijk van hun levenswijze en trillingsfrequentie door verschillende positieve en negatieve krachten ingezet worden als pionnen in het grote spel des levens.

Ook mensen die enkel en alleen een focus hebben op de fysieke wereld kunnen natuurlijk afgestemd zijn op hogere trillingen. Onze ziel kan namelijk ook vanuit het onbewuste een krachtige positieve regie hebben over ons menselijk bewustzijn, iemand kan vanuit zijn ziel gekozen hebben om op deze manier te leven, of kan later bewuster worden van de bewegingen van zijn ziel.

4D: DE ASTRALE WERELD ONTMOET DE AARDE

De wereld van 4D is al hier. De astrale wereld is reeds op aarde aangeschoven. In zekere zin zou je dus ook kunnen zeggen dat er niet zoiets is als een 3D wereld, enkel bewustzijn over de 3D wereld. Zijnde, de waarneming van enkel en alleen onze fysieke realiteit. Wanneer we ons enkel bewust zijn van de 3D realiteit herinneren we ons niet meer hoe krachtig we eigenlijk zijn. We zijn het contact met onze ziel en ons goddelijk zelf dan kwijt. Vanuit hier geven we onze macht onbewust weg aan diverse onzichtbare krachten. 

Mensen die verbonden zijn met hun ziel of daar dichtbij zijn zullen steeds meer contact kunnen maken met de lichtwereld van positieve astrale velden. Omdat er weinig volledig geïncarneerde zielen op aarde leven in deze tijd betekent dit dat mensen die wakker zijn vaak verbonden zijn met meerdere werelden, zowel donker als licht. 

Afhankelijk van hun bewustzijn leven deze mensen steeds meer vanuit hun eigen ziel en worden ze steeds minder beïnvloed door negatieve krachten. Voor de meeste mensen is het dus belangrijk om te ontdekken in welke 3D en 4D velden ze vastzitten en hoe ze zich hier vrij van kunnen maken om te komen tot hun goddelijke zelf.

Onwetendheid is een zegen wordt weleens gezegd. 4D is dus nog steeds een wereld van dualiteit waar we uit navigeren op weg naar 5D. 

5D: ONZE ZIEL VOLLEDIG OP AARDE INCARNEREN

Om te komen tot een hogere trilling en de volledige incarnatie van onze ziel hebben wij ons te onttrekken uit de negatieve 3D velden, te navigeren langs de negatieve 4D-velden die ons gevangen willen houden en ons licht op een praktische wijze op aarde te realiseren.

Dit betekent dat we steeds meer mogen gaan leven op een wijze die past bij een hoger bewustzijn. Je kan hierbij denken aan leven met een andere set morele waarden, het ontwikkelen van een gezondere levensstijl en leven met meer liefde voor onszelf en anderen.

We mogen dan vervolgens de stap naar de verbinding met hogere lichtwerelden maken waar ons goddelijke bewustzijn, onze volledige geïncarneerde ziel, met alles wat daarbij komt kijken, op ons wacht. Vanuit daar staan lichtwezens, natuurwezens en opgestegen meesters voor ons klaar om met ons samen te werken. En leven we in verbinding met onnoemelijk veel andere werelden en dimensies waar we contact mee kunnen maken en waar we samen mee kunnen werken.

HET BOUWEN VAN EEN LICHTBRUG

Onze zielsmissie kan vanaf het moment dat wij dicht bij 5D bewustzijn komen pas echt vorm gaan krijgen. Om te komen tot deze plek hebben we een brug voor onszelf te bouwen van 3D naar 5D. Dit betekent dat er een vereniging zal komen tussen onze ziel en de fysieke werkelijkheid.

Het is nu echter niet meer de tijd om dit alleen te doen, daar is deze taak te groot voor. We hebben hiervoor vele mensen en groepen nodig die in eenheid samenwerken om een brug tussen onze aarde en de 5D frequentie te creëren en te stabiliseren. Vanuit deze lichtbrug kan dan een paradijs op aarde geboren worden.

Een trilling bereiken die voorbij gaat aan vier-dimensionaal bewustzijn overstijgt de dualiteit, dit wordt verlichting genoemd. Men vergeet daarbij wel eens dat het mogelijk is om tijdelijk in een 5D bewustzijnsstaat te verkeren, die kan variëren van een paar uur tot een paar dagen of zelfs langer. Het tijdelijk verkeren in 5D behoort echter nog steeds tot 4D bewustzijn. Omdat dit betekent dat je navigeert tussen de negatieve en positieve aardse en astrale sferen.

Op het moment dat we ons volledig los weten te maken van de negatieve astrale sferen komen we in contact met onze diepste kern. We bereiken dan een staat van heelheid en het licht van onze ziel zal dan geen verbinding meer maken met de negatieve 4D velden. Dit is het moment dat we ontsnappen uit de matrix, we zijn dan werkelijk vrij.

Geschreven door: Kees Schenk

Kees Schenk biedt hij bewustzijnsontwikkelings sessies aan door middel van klanktherapie en voor groepen, neem contact op via info@lotustribe.nl bij interesse.