Ayahuasca- en cacao ceremonies: een gevaarlijke trend

by | Oct 28, 2023 | Bewustzijnsontwikkeling, Plantmedicijn ceremonies | 0 comments

Ayahuasca- en cacao ceremonies zijn tegenwoordig nog moeilijk weg te denken uit de consious scène en zijn hierin al een langere tijd trending; veel mensen gebruiken het en hebben er positieve ervaringen mee. En er zijn ook steeds meer verhalen te lezen van mensen die hier minder goede ervaringen mee hebben en steeds meer vraagtekens zetten bij het gebruik van dit soort plantmedicijnen.

Ik kijk al jaren met argusogen naar het ceremonieel gebruiken van bepaalde ‘’plantmedicijnen’’ dit ons spiritueel zouden openen, en ik heb daar mijn redenen voor.

In mijn organisatorische werk zet ik me actief in om mensen te helpen energetisch te ontwaken zonder gebruik van ceremoniële cacao, alcohol, drugs en intense plantmedicijnen (zoals ayahuasca en andere intens-psychedelische middelen).

Zo heb ik de afgelopen jaren veel evenementen georganiseerd waarbij ik mensen heb uitgenodigd twee weken vooraf en tijdens een gathering geen van de zojuist benoemde middelen tot zich te nemen.

 

Vragen en overgave

WAAROM?

  1. Ik geloof allereerst dat persoonlijke ontwikkeling van binnenuit komt, en we daar geen andere middelen voor nodig hebben.
  2. Ik weet dat veel plantmedicijnen disharmonische frequenties in ons opwekken en je jezelf hierdoor energetisch enorm kunt vervuilen. Niet zeggende dat dit voor elke kruid en plant geld natuurlijk
  3. Ik ben tot de ontdekking gekomen dat veel plantmedicijnen gevaarlijke poorten kunnen openen naar onbekende energetische werelden en sferen. Mensen hebben ook gemeenschappelijke gedeelde waarnemingen als ze een kijkje in deze sferen hebben genomen, en dit is bekend.

HET WERKELIJKE EFFECT

Een vaak gebruikt argument vóór het gebruik van alle plantmedicijnen is dat men zegt dat plantmedicijnen ‘’puur natuur’’ zijn. Toch zijn er vele giftige paddenstoelen en planten die we niet eten, omdat ze gevaarlijk en soms zelfs dodelijk kunnen zijn.

Het gif in diverse van deze planten en paddenstoelen kan bijvoorbeeld ook heftige hallucinaties of paniekgevoelens opwekken. Het is daarin heel duidelijk te zien dat de natuur niet alles voor ons bedoeld heeft en het ”puur natuur” argument dus makkelijk te ontkrachten is.

Persoonlijk zie ik dat er zeer veel goedwerkende, moderne medicijnen zijn die je beter kunt nemen dan natuurlijke medicijnen.

En er zijn veel natuurlijke medicijnen die beter werken dan moderne medicijnen en die bijvoorbeeld minder negatieve bijwerkingen hebben voor je organen (bijvoorbeeld de lever).

De natuurlijke medicijnen leveren weinig geld op voor de farmaceutische industrie, dus hier is vaak minder wetenschappelijk onderzoek naar en natuurlijke medicijnen staan daardoor minder duidelijk in het daglicht. Maar dit zegt niet direct iets over de werking, zoals veel mensen die ook alternatieve natuurgeneeskundige therapeuten bezoeken weten.

Het punt dat ik probeer te maken is dat het eigenlijk niet zo draait om de natuurlijke of onnatuurlijke middelen, plantmedicijnen en drugs (een ander woord voor medicijn). Maar gaat om de werkelijke werking ervan op onze hersenen en ons energie systeem.

Van veel planten en paddenstoelen is inmiddels bekend dat als ze in een lichte dosis genomen worden, dit ook als positief ervaren kan worden en zelfs als helend door mensen ervaren kan worden.

Dit betekent echter niet dat dit ook altijd op alle lagen positief is. Het menselijk energiesteem en de energetische wereld is daarin de grote onbekende factor waar veel mensen zich niet bewust van zijn en waar naar mijn mening veel van de negatieve effecten van plantmedicijnen als ceremoniële cacao en ayahuasca steeds meer zichtbaar worden.

PLANTMEDICIJNEN: CEREMONIËLE CACAO

Ik kwam zelf rond 2015-2016 de plantmedicijnen ceremoniële cacao en ayahuasca tegen. Ayahuasca heb ik (gelukkig) nooit gedaan, ceremoniële cacao wel een aantal keer. De eerste keer dat ik ceremoniele cacao dronk voelde dit wel positief, maar na het een paar keer te hebben gedaan begon ik te merken dat mijn lichaam steeds meer een enorme weerstand begon te voelen die zich uitte in overspannenheid en een innerlijke gevecht om de cacao en diens energie uit mijn lichaam te filteren.

Ditzelfde heb ik ook ervaren toen iemand me een keer een blauwe lotus-tinctuur gaf en ik hier wat druppeltjes van op mijn tong nam. De eerste keer was het fijn, en daarna gebeurde het weer. Mijn lichaam sloeg op hol en het werd me al snel duidelijk: mijn lichaam wil dit niet. Zo voelde het echt.

Later sprak ik hier met iemand over die me vertelde dat mijn lichaam dit niet meer wilde omdat ik hier energetisch aan voorbij was; mijn trilling paste niet meer bij de het ‘’plantmedicijn.’’ Ik was hier aan voorbij. Mijn lichaam en bewustzijn doorzag de illusie dat we niet iets nodig hebben om liefde op te wekken.

Ik snapte toen dat er niks mis met mij was. Mijn lichaam vertelde mij simpelweg wat niet goed voor me was. En ik begreep dat al deze middelen mensen uit hun natuurlijke staat haalden. Mijn lichaam gaf simpelweg aan dit niet meer te willen.

Mogelijk heb je zelf ook wel eens iets gegeten, gedronken of middelen tot je genomen die in het begin goed voelde, maar na verloop van tijd een steeds zwaardere tol op je lichaam begon te hebben. Het lichaam leert dan de stoffen te herkennen die niet door ons genomen horen te worden, en zal steeds beter aan gaan geven dat het genoeg is geweest.

Ik begon ook te zien dat als anderen cacao gebruikten tijdens workshops/ceremonies hun gezicht erg leek op dat van mensen die drugs deden op feestjes.

Eigenlijk activeert cacao ook vergelijkbare neurotransmitters als de bekende partydrug XTC doet. Al doet hij dat op een andere manier en in mindere mate, toch zag ik vergelijkbare kenmerken in mensen hun gezicht bij cacao als bij XTC en zag ik het “gemaakte geluk’’ dat ze voelden. Ik ben vast ook niet de enige persoon die dit wel eens is opgevallen.

Het is gewoon anders als geluk vanuit jezelf komt in plaats van wanneer een middel dit in je opwekt, en dit kan ik zien in mensen hun gezicht. In mensen hun hoofd denken ze dat ze zich goed voelen, maar hun lichaam geeft dubbele signalen af en ze kunnen ondertussen ook afhankelijk worden van een drug of “plant medicijn.”

Vloeibare ceremoniële cacao is ook wat anders dan de chocoladereep uit de supermarkt of chocomelk met je doet. De hoeveelheid cacao in deze vorm heeft een veel groter effect en is voor mijn gevoel onvergelijkbaar. Ik kan prima chocolade eten, ook tegenwoordig, maar mijn lichaam weet nog goed wat vloeibare ceremoniële cacao met me doet en hoe het voelt.

Ik heb me na mijn eigen bewustwordingsproces altijd actief ingezet om cacao, ayahuasca en veel andere plant medicijnen buiten mijn communities te houden.

 

TOVERSPREUKEN, RITUELEN EN POORTEN

Het was rond die tijd dat ik ook leerde over de energetische poorten die cacao en andere plantmedicijnen openen, juist in ceremoniële vorm. Waarom? Herinner je je nog die sprookjes over heksen en drankjes, met toverspreuken?

Nou, die sprookjes zijn dus geen sprookjes. Hedendaagse culturen gebruiken nog steeds bepaalde middelen om rituelen uit te voeren vanuit een andere staat van bewustzijn. Het gebruik van een ritueel in combinatie met een middel heeft een versterkende werking op elkaar, veel mensen weten dit niet.

Er is een reden dat veel mensen het niet in hun hoofd halen om te gaan glaasje-draaien met een ouijabord: je hoort de meest gruwelijke verhalen over poorten die dan geopend worden waar negatieve intelligentie doorheen komt die niet wakker gemaakt had moeten worden. Zelfs mensen die niet geloven in een energetische wereld weten gewoon dat ze niet moeten gaan glaasje-draaien, en zeker niet onder invloed van bepaalde middelen (drugs). Dat is common sense.

Mensen weten echter niet dat elke keer dat ze aan een cacao- of ayahuasca ceremonie meedoen hetzelfde gebeurt. Onder leiding van iemand die nauwelijks weet wat er aan de andere kant van de poorten zit opent men tijdens deze ceremonies een deur naar een andere wereld, en hier kan van alles doorheen komen wat invloed kan hebben op de deelnemers van deze ceremonies.

Wij zijn zelf het kanaal en gaan wanneer we meedoen aan dit soort ceremonies meestal ook energetisch reizen in die andere wereld. Het is hier dan dat we letterlijk een stukje van onze ziel kunnen verliezen en een andere energie in ruil voor dat stukje hierheen kan komen.

Wanneer dit is gebeurd is dit ook vaak te zien aan de blik van iemands ogen, en mensen kunnen vanaf dat moment gekke dingen gaan doen en denken. Mensen die hier op dit moment zelf onder lijden weten vast hoe het is.

En in dit stukje tip ik slechts een hele kleine sluier op van wat er nu aan het gebeuren is in de conscious scene in Nederland.

 

 

HET PLANTMEDICIJNEN-VELD ( CACAO, AYAHUASCA EN ANDERE PSYCHEDELISCHE PLANTMEDICIJNEN)

Ik zal niet zeggen dat alle plantmedicijnen even risicovol zijn, er zijn ook zeker kruiden en planten die positieve energieën in ons naar voren kunnen brengen.

Vaak hebben deze een veel lichtere en mildere werking, en zorgen deze niet voor hallucinaties of grote veranderingen in onze neurotransmitters.

Voor nu focus ik me in dit artikel dan ook even op cacao, ayahuasca en andere psychedelische plantmedicijnen. Middelen die werken op de neurotransmitters serotonine, dopamine of een psychoactieve werking hebben (geestverruimend en hallucinogeen), deze vormen zoals ik het zie op dit moment het grootste risico. Ook het combineren van deze middelen met ‘’een ceremonie of een ritueel’’ is een zeer tricky business.

De zogenoemde sjamanen of ‘’ceremonieleiders” denken dan te weten wat ze doen. Ze denken te weten dat ze controle hebben over een andere wereld die ze niet kennen. Een wereld waar andere vormen van intelligent leven heersen en deze weten de weg daar vele malen beter weten dan wij.

Mijn vertrouwen is op na de vele verhalen die ik heb gehoord van zogenoemde Sjamanen in Nederland, maar ook gewoon uit Zuid-Amerika. Mogelijk is dit medicijn ooit veiliger geweest om te gebruiken, maar ik geloof dat er tegenwoordig een zeer klein percentage van Sjamanen in de wereld is die inderdaad weten wat ze doen wanneer ze sessies of ceremonies met plantmedicijnen verzorgen.

Ik ben ze nog nooit tegengekomen en ben nog nooit een overtuigend verhaal tegengekomen van iemand die zo iemand wel tegen is gekomen. Maar ik geloof wel dat ze er zijn.

Wat ik en velen andere met mij echter vooral waarnemen is dat er tijdens cacao- en ayahausca ceremonies poorten geopend woorden die mensen aansluiten op een onnatuurlijk veld wat vervolgens invloed gaat hebben op deze mensen, en via hen ook andere mensen in dit veld probeert te trekken.

Dit gebeurd door een grote hoeveelheid mensen te inspireren om ook plantmedicijn ceremonies en consulten aan te bieden aan anderen. In andere woorden, een invasie om ons weg te houden bij onze natuurlijke energie.

ONGELOFELIJK MAAR WERKELIJK

Het bovenstaande is natuurlijk bijna ongelofelijk, maar ik weet dat veel van jullie lezers tekenen hebben gezien dat veel van wat ik in dit artikel heb beschreven klopt. Ik weet ook dat veel mensen een enorme weerstand zullen voelen als ze dit artikel lezen. Zeker als een deel van hun eerder met een negatief astraal veld is verbonden tijdens een plantmedicijn ceremonie.

Ik denk dat het tijd is dat mensen zich bewust gaan worden van zorgwekkende trend in onze conscious scené. Daarom ben ik ook heel blij dat moedige mensen die slachtoffer zijn geworden van het gebruik van plantmedicijnen hun verhaal delen, want er mag licht op deze ervaringen geschenen worden.

Ik geloof dat ook dat dit soort dingen kunnen gebeuren om ons wakker te maken. Soms moeten we verdwalen om onszelf te vinden, niet waar? Het kunnen harde lessen zijn en sommige illusies zijn moeilijk te doorzien. Door de sluiers van het leven heen kijken vraagt moed en wijsheid van ons allemaal.

Ik hoop dat ik je met dit artikel mag inspireren op jouw persoonlijke ontwikkelingspad.

Geschreven door: Nicholas Schenk