Schijnen als de zon

by | Oct 20, 2021 | Bewustzijnsontwikkeling, Ware zelf | 0 comments

‘’We are more than we are, we are one’’

Wanneer we ons door het leven bewegen gaan we steeds meer ontdekken dat er nog zoveel is dat we niet begrijpen.

Wie zijn wij? Waar komen we vandaan? Waar gaan we naartoe?

Gedurende ons leven ontdekken we steeds meer dat dingen niet altijd gaan zoals we bedacht hebben in ons hoofd, maar dat ons leven een eigen weg leidt. Tijdens de uitdagingen die we tegenkomen gedurende onze reis door het leven ontdekken we dat er een diepe voelbare kracht in onszelf schuilgaat: één die niet opgeeft, die ons leidt door het mysterie dat het leven is.

HERINNEREN WIE WE ZIJN

Het begint als een weten, een dieper onbenoemd besef. Je vraagt jezelf af: hebben anderen dit gevoel ook wel eens? Dat er meer is dan ik met mijn ogen kan aanschouwen? Terwijl we de vele laagjes van onszelf
afpellen wordt ons ware zelf meer en
meer zichtbaar. Is er iets in jou dat
wakker wordt en warmte afgeeft als je
deze woorden leest? Iets in jou dat herkent en misschien zelfs herinnert?

We zijn meer dan we zijn. We zijn deel van een grotere familie die de mensheid is. 

We zijn een opsomming van het groeipad van onze voorouders (DNA), met alle ontwikkelingen die zij hebben doorgemaakt gedurende hun evolutie. 

We zijn een opsomming van alle levenservaring meegenomen vanuit de incarnaties van onze ziel. 

Kun jij al deze levenslijnen van jouw voorouders en vorige levens voelen doorleven in jou? Voelen hoeveel er nodig is geweest zodat jij hier kunt zijn precies zoals jij bent? Hoe doet dit jou voelen? Voel je je eigen grootsheid hierdoor? Of voel je je juist nederig, als een druppel in een grote oceaan?

Al deze lijnen die met jou verbonden zijn laten je zien dat je verbonden bent met iets groters, iets groters dan je je voor kunt stellen… 

Wanneer je dit besef, dit gevoel, in jouw kern kunt laten samenkomen. Kun dit gaan inademen, en misschien wel de ondersteuning voelen van allen die jou zijn voorgegaan; allen die nu in jouw leven zijn en van jou houden; allen die je hebt gekend en altijd van jou zullen blijven houden; en allen die ooit van jou zullen gaan houden.

Als we dit allemaal gaan voelen en weten tot in onze diepste kern kunnen wij contact maken met een ongelofelijke liefde en kracht. We zijn dan klaar om te gaan stralen als de zon en onze eigen grootsheid te zien en in nederigheid te omarmen. Dan zijn wij klaar om onze plek te nemen in de cirkel van het leven.

De zon komt op en de zon gaat onder. Velen zijn jou voorgegaan. Is het nu jouw tijd om te schijnen?

 

Geschreven door: Kees Schenk

Kees is an inspiring writer and educator that founded EJ . In addition he organizes festivals and events. and in his free time likes to attend workshops

Gerelateerde berichten

Volg voor meer